Home
Over ons
Onze honden
Beschikbare pups
Baasje gezocht
Webcam
De Cane Corso
Artikelen
Socialisatie
Gezondheid
Links
Photogallery
Puppy foto's
Updates
Stamboom database

Omhoog Italië reizen Herstel en erkenning Gebruiken Anekdotes Karakter Uitleg standaard De rasstandaard

Anekdotes

Veel Italianen vertellen graag over hun ervaringen met hun eigen Cane Corsos. Veel van deze verhalen zijn inmiddels bijna legendes geworden. Hier volgen een paar van deze verhalen:

Door Umberto Leone:
Er was eens een dag dat mijn schoonbroer mijn vader kwam opzoeken. Hij kwam op een motor, de hond was achter het hek. Zodra de man binnenkwam greep de hond hem bij de arm en hield hem stevig vast. Toen na een tijdje mijn vader kwam opdagen en hij vond dat het genoeg was liet hij mijn schoonbroer vrij. 

Umberto Leone uit Manfredonia heeft altijd Corso’s gehad om zijn vee te controleren en zijn landgoed te beschermen. Er was een man uit het dorp die altijd naar de pups kwam kijken als er teven geboren waren. Hij betrad het landgoed zonder dat er iemand thuis was. De Corso die ‘dienst had’ (dezelfde hond als uit het vorige verhaaltje) kon deze man erg goed, maar zodra hij dichterbij kwam sprong de hond op, greep hem bij de borst en liet hem niet meer bewegen tot de familie thuis kwam. De man die het karakter van zijn aanvaller goed kon, bleef rustig en heeft een uur moeten wachten voor de eigenaar terug was. Zodra de eigenaar terug was en de hond commandeerde de arme man vrij te laten, gedroeg hij zich weer normaal en was ook weer vriendelijk tegen de man.

In Manfredonia had je pas echt verse melk. De melkboer (de vader van Umberto Leone) liep met zijn koeien langs de huizen. Hij stopte bij elk huis en als iemand melk wilde werd die voor hun ogen gemolken. De melkboer had een handje vol koeien en twee Cane Corso’s. Iedere koe had een touw om elke horen. En de honden trokken de koeien aan deze touwen voort. Als een koe probeerde weg te rennen of niet stil wilde staan, pakte de andere Corso onmiddellijk het andere touw en samen hadden ze de koeien totaal onder controle.

Nu een verhaaltje over onze eigen Cane Corso, Delilah:

Zoals velen hebben wij ook een mobiele telefoon die je ook als wekker kunt gebruiken. Iets wat Skinny dan ook vaak doet. Op een dag lag hij op de bank te slapen en moest op tijd wakker worden om iets te doen. Hij zette de wekker in zijn mobiele telefoon. Hij werd echter wakker voordat de telefoon afging en ging naar boven om zich te douchen. Hij liet de telefoon in de woonkamer op tafel liggen. Even later hoorde hij wat voor de badkamer deur en ging kijken wat er was. Daar trof hij tot zijn verbazing de telefoon op de grond aan met allemaal zessen in de display en onze Delilah zat er heel trots naast.  Ze zal wel hebben gedacht: 'Normaal als hij afgaat doet het baasje er in praten, dus nu het baasje hem niet hoort, moet ik hem maar brengen.'

Dit is voor ons het bewijs dat een Cane Corso echt een hele intelligente hond is.

Andere verhaaltjes van onbekende afkomst: 

Een boer leefde met zijn familie in de bergen. Op een dag reisde ze een lange weg om te baden in de zee. Hun Cane Corso, die nog nooit de zee had gezien, werd bang toen hij de familie in de golven zag ‘verdwijnen’. Hij sprong onmiddellijk in het water, pakte de mensen voorzichtig bij de schouder en trok ze terug het strand op. Geen oceaan die zijn familie van hem afpakte.

Ergens in het zuiden heeft een man zijn Corso geleerd meloenen te stelen van de buurman. Hij deed dit ’s avonds en had de hond zelfs geleerd dat deze moest tijgeren zodat de buurman niet zou ontdekken hoe het fruit van zijn planten verdween.

Een ander verhaal is verteld om te bewijzen hoe intelligent de Corso is. Een boer ging naar de markt. Op de markt was een man die vazen verkocht. De boer kon niet beslissen welke vaas hij zou kopen. Dus liet hij zijn Corso voor hem beslissen, door hem bij de vazen te laten en de eerste vaas die de hond zou kiezen zou hij kopen. Direct ging de hond op een bepaalde vaas af, die ver weg stond. De verkoper moest heel hard lachen en vertelde de boer dat hij wel een hele intelligente hond had... deze vaas werd door de koopman namelijk gebruikt om zijn geld in te bewaren.

Omhoog | Italië reizen | Herstel en erkenning | Gebruiken | Anekdotes | Karakter | Uitleg standaard | De rasstandaard

Nancy Koper
canecorsonancy@outlook.it