Home
Over ons
Beschikbare pups
Baasje gezocht
Webcam
De Cane Corso
Artikelen
Socialisatie
Gezondheid
Links
Photogallery
Puppy foto's
Updates
Stamboom database

STOP DE STANDAARD WIJZIGING 2015

Het is nog NIET te laat!!!

Eerder dit jaar heeft een Italiaans televisie programma de hondenshows onder de loep genomen, nadat ze klachten hadden ontvangen vanuit de Dogo Argentino wereld, dan ondanks dat het wettelijk verboden is oren te couperen, de officiele shows in Italie nog overspoeld worden met gecoupeerde honden, welke doorgaans ook winnen. Dhr Stoppa van dit tv programma heeft naar aanleiding van zijn uitzending de voorzitter van de ENCI (Italiaanse kennelclub) gebeld, welke beloofd heeft de standaard aan te passen, waardoor in de Dogo Argentino in de toekomst een ongecoupeerd ras zal zijn. Dit kan hij natuurlijk NOOIT doen! want de Dogo Argentino is geen Italiaans ras en alleen het land van oorsprong kan een standaard aanpassen. Om geen slecht figuur te slaan voor de Italiaanse televisie, heeft de voorzitter van de ENCI dus maar besloten de standaard van de Cane Corso (en ik meen ook de Mastino Napoletano) aan te passen. Echter het houdt niet op met ongecoupeerde oren en staarten, maar de hele hond hebben ze aangepast. Wat precies in de standaard staat is nog niet duidelijk. De 'nieuwe' standaard is geschreven door Ferdinando Asnagi, een Terrier man. Zoals we aan de nieuwe afbeeldingen op de ENCI site kunnen zien, zijn oa. de poten korter geworden en de covergentie (paralellen) van het hoofd aangepast. Hierdoor alleen al is het hele rastype gewijzigd. Joost mag weten welke aanpassingen er nog meer in de nieuwe standaard zijn opgenomen.

Omdat de ENCI buiten alle regels om gehandeld heeft, heeft een groep Italiaanse fokkers (nauw verbonden met het SACC die tijdelijk op non actief staan) onder leiding van advocaat Luca Lezzi een rechtszaak aanspannen tegen de ENCI, om zo hun aanvraag voor standaard wijziging wettelijk door de rechter te laten intrekken. Deze is vrijdag 3 april 2015 ingediend bij de rechtbank in Milaan.

Donaties zijn natuurlijk welkom om de kosten van deze kostbare procedure gedeeltelijk te dekken. Het rekeningnummer van Dhr. Luca Lezzi is bijgesloten in de derde bijlage.

Gegevens bankrekening voor donaties

Donaties kunnen ook gestuurd worden naar PayPal dott.hutz@gmail.com
Deze zullen gebruikt worden om de gerechtelijke kosten te dekken.

Verder is Dhr. Luca Lezzi ook bezig met een handtekeningen actie voor de FCI.

De VDH (Duitse kennelclub) heeft ook geprobeerd de standaarden van de Boxer en de Dobermann aan te passen, door intacte oren en staarten in de standaard te zetten. De Boxer mensen hebben niets gedaan en die hebben nu volgens de standaard intacte oren en staarten, dus niet meer gecoupeerd. De Dobermann mensen hebben 2.000 handtekeningen verzameld en dit ingediend bij de FCI en deze standaard is NIET aangepast! Het is dus mogelijk om zo'n standaard wijziging te stoppen! Vooral als je nagaat dat het bij ons niet alleen om oren en staart gaat, maar het hele rastype wat anders wordt en dit buiten de rasvereniging om! De ENCI heeft alle regels aan hun laars gelapt. En dat moeten we de FCI laten weten!

 

Deze 2015 versie is nog fictie, maar zit er wel aan te komen! De ENCI (Italiaanse kennelclub) heeft de nieuwe standaard al naar de FCI gestuurd. Deze hebben hem nog NIET geaccepeerd. Alle Cane Corso fokkers en liefhebbers wereldwijd kunnen protest indienen. Hoe meer dit er doen, hoe beter.
Laat de FCI weten dat je het er NIET mee eens bent!

Let op, het gaat niet alleen om oren en staart, maar het hele uiterlijk van de hond. De poten zijn korter, de convergenties (paralellen) in het hoofd zijn anders, waardoor het een heel ander rastype zal gaan geven.
DIT MOGEN WE NIET LATEN GEBEUREN!!!! 

Teken de volgende petitie, welke naar de FCI zal worden gestuurd.
Download hem, neem hem mee naar shows, laat hem door vrienden tekenen. Verzamel zoveel mogelijk handtekeningen en stuur ze naar "Avv. Lezzi Luca, Via Menicucci 1, 60121 Ancona (Italy)."

DOWNLOAD PETITIE

Dhr Lezzi zal deze naar de FCI doorsturen. Dit kunnen we doen tot de FCI een beslissing maakt. Omdat we niet weten wanneer dit is, is het belangrijk geen hele stapels thuis te verzamelen, maar ze af en toe naar Dhr. Lezzi te sturen, die regelmatig een pak door zal sturen naar de FCI, zodat die in ieder geval op tijd zijn.
Laat zien dat de Cane Corso fokkers en liefhebbers tegen zijn!!!!

Ik zal deze site de komende dagen, weken, maanden, zolang als nodig updaten met nieuwe informatie over deze standaad wijziging. Dus houdt hem in de gaten!
Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de stand van zaken,
stuur dan een mailtje naar canecorsonancy@outlook.it
en ik zal u per mail informeren van nieuwe ontwikkelingen.

Nancy Koper
canecorsonancy@outlook.it